Volgende diensten

Zondag 20 juni 2021 10.00 uur Gudulakerk Voorganger: ds. C.M. Veenhuizen

Omdat het Openluchttheater nog gesloten is, hebben we het theaterspel dit jaar op film opgenomen. De opnamen van het verhaal worden geïntegreerd in de dienst vertoond. Op deze wijze hopen we de theaterdienst vorm te geven. Elders in dit blad kunt u er in een interview met Jan Leijenhorst over lezen. Het verhaal over de storm uit Marcus 4 ging al een jaar met ons mee… het grappige is dat nu op deze zondag ook deze tekst op het rooster staat!
Er is dus ‘gewoon’ een dienst om 10 uur in de Gudulakerk, met het aantal bezoekers dat is toegestaan volgens de maatregelen. Maar wie dat wil kan thuis de dienst online volgen, met daarin de verbeelding van dit verhaal over Jezus, vertaald naar de wereld van vandaag. De acteurs zijn geen onbekenden. Misschien is dit een uitgelezen gelegenheid om ook buren en vrienden op deze dienst te wijzen, net als we het eerder met de openluchtdienst deden!
2021-06-20-1000-Orde van dienst 20 juni 2021
2021-06-20-Zondagsbrief 20 juni 2021


Zondag 27 juni 10.00 uur Gudulakerk Voorganger: ds. L. van Wijk

Thema is “Aanraken geneest”. Dat klinkt lekker omgekeerd in Corona-tijd (want aanraken maakt toch juist ziek ??). We lezen Marcus 5:22-43, de 2 verweven verhalen van het 12-jarige dochtertje van Jairus dat op sterven ligt en een uitgedokterde vrouw die al 12 jaar aan bloedingen (menstruatie dus) lijdt. Bijna schokkend voor ons nu, want alles draait in dit verhaal om aanraking. En om geloof en vertrouwen. We zullen luisteren en kijken naar een liedje van het duo Yentl en de Boer: “Toen er nog aanraking bestond”. Tja, wat wordt het nieuwe normaal?


Reformatie-Icoon

Zondag 27 juni 2021 19:00 uur Gudulakerk Muziekvesper
Capella Gudula zingt Sweelinck
Op zondag 27 juni om 19.00 uur zal er in de Gudulakerk weer een muziekvesper worden gehouden. Hoe functioneel een viering online ook kan zijn, er gaat niets boven een vesper met muziek in de St. Gudulakerk! Zangstemmen live beluisteren, de ruimte, de stilte, een kaarsje aansteken, al je zintuigen doen mee.
Capella Gudula zingt o.a. muziek van Sweelinck. In 2021 wordt namelijk het 400e sterfjaar van Nederlands grootste componist herdacht. Daarnaast zal de nieuwe icoon te bezichtigen zijn. Deze is aangekocht door de plaatselijke commissie voor de St. Gudulakerk en krijgt haar plek in de Mariakapel. Op de icoon wordt de eenheid van kerken verbeeld. Dat de St. Gudulakerk er voor iedereen is, is de boodschap. Sweelinck en de icoon zijn beide inspirerende uitingen van wat kerken verbindt. Sweelinck laveerde tijdens zijn leven namelijk tussen de rooms-katholieke en de protestantse kerkmuziek, want hij werkte voor beide kerken.
Welkom dus! De kerk gaat open om 18.30, aanvang 19.00. Vrije gift bij de uitgang. Ook na de vesper kunt u de icoon rustig bekijken.
Aanmelden via aanmelden@pglochem.nl


Zondag 4 juli 10.00 uur Gudulakerk Voorganger: ds. C.M. Veenhuizen

Overstapdienst. In deze dienst zullen vier jongens van de kindernevendienst overstappen naar de jeugdkerk: Abel en Nathan Dieker en Sander en Tom Dijkmans zullen de stap wagen. Samen bereiden we de dienst voor en het verhaal dat we horen is nog niet helemaal duidelijk. Let op de zondagsbrief, dan ziet u wat het gaat worden.


Zondag 11 juli 10.00 uur Gudulakerk Voorganger: pastor J. van Dop

We lezen Jesaja 26:7-19 en Johannes 5: 19-36a. Jezus verdedigt zich tegen de aanklacht van de genezing op een sabbat. Wat doen wij op zondag? Is het nog een rustdag, of razen we door alsof het een ‘gewone’ doordeweekse dag is?


Zondag 18 juli 10.00 uur RK kerk Oecumenische viering


Collecte (GIVT)
GIVT Nieuwsbrief (in Corona tijden)


Praktische hulp in verband met het corona-virus

Mocht u mensen weten of zelf in omstandigheden verkeren die het doen van boodschappen en het halen van andere dagelijkse benodigdheden in de weg staan, dan kunt u contact opnemen met de diaconie.

De contactpersonen zijn:

Hanneke Brinkhuis,  telefoon: 06-57331958 E-mail: hbrinkhuis@pglochem.nl
Harm Wesselink, telefoon: 06-11005221 E-mail: voorzitter.diaconie@pglochem.nl

De werkwijze is als volgt:
De contactpersonen gaan ervoor zorgen dat u een “vaste” man of vrouw krijgt die u gaat helpen.


Wij werken ook samen met Niet alleen:

Nietalleen.nl is inmiddels een begrip geworden. Talloze mogelijkheden in deze moeilijke tijd voor wie het nodig heeft. Kinderopvang, maaltijden, een wandeling, boodschappen doen, gebed of even een luisterend oor. Via 0800-1322 en nietalleen.nl zijn inmiddels honderden hulpvragen opgelost. Ruim duizend lokale hulpinitiatieven zijn al aangesloten.

Vanwege de Corona crisis houden we ‘online’ diensten zonder gemeenteleden.
Deze kunt U volgen op: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1159-PG-Lochem
Én via de Kerkdienstgemist App
De diensten beginnen gewoon om 10.00 uur
In de kerk zullen alleen de mensen aanwezig zijn die nodig zijn voor het verzorgen van deze dienst, een vertegenwoordiger van de kerkenraad, de voorganger, de organist, de koster en iemand voor beeld en geluid.

U kunt ons helpen door gebedsintenties met ons te delen, die we in de dienst kunnen verwerken. Graag voor vrijdagmiddag 17.00 uur.
Dat kan door ons te bellen, mailen, of een Whatsapp bericht.

Ook voor vragen zijn wij per telefoon en mail bereikbaar.
Wees elkaar nabij, door een telefoontje te doen, of een kaartje te sturen.
Ga met God, en Hij zal met je zijn…

Ds. Corien Veenhuizen
tel: 0573-769 013 of 06-30 445 725
Pastor Jacqueline van Dop
tel: 06-25 012 653

Lees meer hierover in deze brief:
2020-03-16-Melding gemeenteleden 16 maart 2020 vanwege corona

Voor pastorale contacten blijven ds. Corien Veenhuizen en pastor Jacqueline van Dop gewoon bereikbaar via Telefoon, WhatsApp en Mail. Afspraken kunnen 1 op 1 gemaakt worden.!

Als Collecte middel kunt U geld overmaken of de GIVT app met Uw SmartPhone gebruiken. Hieronder de uitleg hoe dat werkt:
GIVT Nieuwsbrief (in Corona tijden)


St.-Josephkerk in Lochem is open op dinsdag- en donderdagochtend van 8.45- 11.45 uur.

Iedereen is er welkom. Of je wel of niet een bij een kerk hoort, maakt niet uit. Bij binnenkomst houdt iedereen zich wel aan de voorschriften zoals die overal gelden.

Raad van Kerken en Geloofsgemeenschappen Lochem & Barchem

Lees verder

Schrijf uw naam personen

Grotere letter