Aankomende Diensten

 

Bij ons is iedereen Welkom

 


In verband met het landelijk Corona advies heeft de kerkenraad besloten dat er tot nader order geen gemeenteleden bij de (zondagse) vieringen kunnen zijn. Dus voorlopig alleen online vieringen.  Mochten er weer meer mogelijkheden zijn dan wordt het op deze pagina aangegeven.
Alle diensten in de witte kerk worden ook uitgezonden via kerkdienstgemist.nl: (klik hieronder)
Deze kunt U volgen op:

Én via de Kerkdienstgemist App
Bent u van plan te gaan kijken? Leg uw liedboek klaar, dan kunt u meezingen!

Én de nieuwe samenspraak staat online, zie hier


Zondag 9 mei 10.00 uur Witte Kerk Voorganger: ds. J. Jonk

In deze dienst wil ik nadenken over het thema Vrijheid en dienstbaarheid aan de hand van Johannes 1 5 vers 9 t/m 17. Dit is de week van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog.

Dat heeft voor ons een belangrijke betekenis, niet alleen politiek, maar zeker ook religieus. Over de kern van de verkondiging: dienstbaarheid aan elkaar is een teken van de vrijheid. Als  je dienstbaar durft te zijn, heb je geen valse macht nodig. Zoals Jezus dienstbaar was, had Hij geen macht nodig. Hij heeft zo laten zien hoe dienstbaarheid juist kracht kan geven. Dat is voor ons een inspiratie om bij de bevrijding van ons land te bedenken dat het altijd om de bevrijding van het kwaad gaat, niet om landen, niet om aantallen, niet om heldenverhalen, maar dat het uiteindelijk gaat om de bevrijding van al die afgoden die de wereld altijd weer willen gaan beheersen. Daarom is het nodig om aan de bevrijding te denken, en die iedere keer weer opnieuw te her-denken.
2021-05-09-1000-Orde van dienst 9 mei 2021
2021-05-09-Zondagsbrief 9 mei 2021

Lees verder

Schrijf uw naam personen

Grotere letter