Update verbouw Witte Kerk.
Juli 2021

De verbouwing is begonnen!!

Begin september is de verbouw begonnen. De aannemer is begonnen met vervanging van de daken en in de kerk worden het podium en sommige wanden en plafonds verwijderd. Ook de eerste nieuwe wand is reeds geplaatst

In verband met de veiligheid is het vanaf nu verboden de ruimtes van de kerk te betreden, dit kan alleen na overleg met de uitvoerder.

Het kerkelijk bureau blijft bereikbaar via de voordeur van de oude kosterswoning.

De volgende zaken zijn deze afgelopen zomer aan de orde geweest en besloten.

Inrichting kerkzaal
In de laatste berichtgeving over de verbouw is er geschreven over de open dag. Op de deze ochtend konden de bezoekers onder andere kiezen welke van de twee kijkrichtingen ze het beste vonden, de huidige of de gedraaide uitvoering. Dat het een lastige keuze is bleek wel omdat beide mogelijkheden bijna hetzelfde aantal voorstanders hadden.
Mede door de input van u als belangstellende is er gekozen om de huidige kijkrichting in stand te houden. Dit geeft het meeste rust in verband met de lichtinval en de vorm van het oude kerkgebouw.
Op de bijgaande impressie ziet u hoe de kerkzaal er ongeveer gaat uitzien. De kerkzaal kan indien nodig net als nu worden uitgebreid met de ruimte ernaast.

Bij een vernieuwde ruimte en een nieuw interieur hoort ook een nieuw liturgisch centrum. Op het moment van schrijven is de inrichtingscommissie daar druk mee bezig.
Dit betekent ook dat we ook een goede bestemming proberen te vinden voor het huidige liturgische centrum dat tientallen jaren in gebruik is geweest met al haar symboliek.
We willen het bestaande graag bij elkaar houden en er zijn contacten om het compleet te schenken aan een kerk in Roemenië.

Keuken
Ondertussen is er ook een keuze gemaakt voor de keukenleverancier. Er zijn gesprekken geweest met twee leveranciers die beide ook offerte hebben uitgebracht. De keuze is gevallen op Jannink uit Nijverdal. Zij gaan de semiprofessionele keuken leveren en installeren begin 2022

Zelfwerkzaamheid
Het afgelopen jaar is er veel voorbereidend werk verricht door tot nu toe circa 25 leden van de PGL.
De eerst aanzet is gegeven door de bouwcommissie maar daarnaast zijn er mensen betrokken bij de inrichting, bij de keuze van de keuken. Ook het sorteren opruimen en afvoeren van allerlei materiaal heeft de nodige inspanning gekost.
Eind augustus is een deel van de oude installatie zoals de Cv-ketel en de radiatoren door ons zelf verwijderd. Hiermee kunnen we de sloopkosten van de installateur uit de aanbieding schrappen.


Een impressie van de opstelling zoals die gaat worden, aan de voorzijde komt de garderobe (de maten zijn niet geheel op schaal)

Heeft u verdere vragen of suggesties: wij horen of lezen het graag!
E-mail: bouwcommissie@pglochem.nl

De bouwcommissie.

 

 


 

De bouwcommissie:
Francien van Pijkeren (Diaconie)
Harm Wesselink (Diaconie)
Gerrit te Rietstap (Kerkrentmeesters)
Hans Dettmers (Kerkrentmeesters)

2021-09-14-Update verbouwing WK sept 21

2021-07-10-bouwcommissie update website

2021-07-10-Tekening Witte Kerk juni 2021

Begane grond WK mei 2021

Schets keuken mei 2021

2021-05-21-Update verbouwing 21 mei 2021

Eerste update verbouwing Witte Kerk 15 dec 2020

Verbouw Witte Kerk website  9 okt 2020

Entree 8-okt-2020