Laat je inspireren 24,26 mrt 1,7 apr 2023

24 maart 2023, 20.00 uur
Passiemuziek rondom Bachs Erbarme Dich
Jarenlang trok Sytse Buwalda Door heel Nederland om overal bars passies te zingen. Nu voert hij samen met pianist en organist Wouter Harbers een boeket passiemuziek uit rond het Erbarme Dich. Herkenning en ontroering gaan gepaard met persoonlijke verhalen rondom de muziek. De beroemde countertenor Sytse Buwalda weet u ongetwijfeld te raken dit zijn warme stem. Samen met pianist Wouter Harbers trakteert hij het publiek op een avond vol mooie passiemuziek.
Ontmoetingskerk, Schurinklaan 1 te Eefde
Lees meer
https://www.pgeefde.nl/agenda/248162/passieconcert-2023.html


26 maart 2023, 15.00 uur
Martien Brinkman over zijn spirituele biografie
In zijn nieuwe boek Hoe mijn God veranderde vertelt theoloog Martien Brinkman hoe zijn godsbeeld in vijftig jaar veranderde. Hij schreef daarmee zijn spirituele biografie. Tegelijk is het een kleine theologiegeschiedenis vol ontmoeting, debat en reflectie. De auteur stelt daarbij intrigerende vragen: Waarop is godsgeloof gebaseerd? Welk mensbeeld is daarvoor nodig? Waarom is Jezus niet zomaar een mens of een op aarde rondwandelende God? En hoe kleurt onze cultuur (film, literatuur, beeldende kunst) ons verstaan van de Bijbel en andersom? Een spannend boek voor ieder die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van godsgeloof.
Martien Brinkman was hoogleraar theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en was vele jaren verbonden aan het Centrum voor Interculturele theologie, Interreligieuze dialoog, Missiologie en Oecumenica (IIMO) te Utrecht. Zie ook onderstaande link, blz. 9.
Remonstrantse Kerk, Emmastraat te Lochem
Lees meer
https://www.weekbladindekijker.nl/sites/default/files/Februari%202023.pdf1 april 2023, 19.30 uur
Mattheus Passion
De ontroerende vertolking van het levensverhaal van Christus wordt uitgevoerd door het Bachkoor Holland en het internationaal gerenommeerde Concertgebouw Kamerorkest onder leiding van Gijs Leenaars. De afgelopen jaren hebben zij naam gemaakt met bijzondere uitvoeringen van de Mattheus Passion in de Pieterskerk in Leiden en op andere locaties zoals de Gudulakerk in Lochem. Misschien wel de mooiste Mattheus Passion van Nederland. Dit muzikale meesterwerk is na de coronajaren weer in het centrum van Lochem te bewonderen.
Gudulakerk, Markt 4 te Lochem
Lees meer
https://bachwekenlochem.nl/matthaus-passion/


7 april 2023, 19.00 uur
Verhalen van ooggetuigen Paasverhaal met mooie muziek
Als ooggetuigen vertellen Kees Posthumus en Henk van Glabbeek over de gebeurtenissen rond Pasen. Het verhaal komt dan dichterbij. Van de wonderbare spijziging tot paasochtend komen mensen (en een dier: de ezel) aan het woord om het verhaal van lijden en opstanding in toegankelijke en doorleefd de taal te vertellen. Verhalen van ooggetuigen die het paasverhaal meemaakten, met prachtige oosterse muziek. Het is een landelijk project van de PKN en geweldig dat dit in onze omgeving is mee te maken
Martinuskerk, Kerkplein 1 te Warnsveld
Lees meer
https://zingenindekerk.nl/evenementen/kees-posthumus-warnsveld/

 

Schrijf uw naam personen