Pinksteren: Blaas je het vuur mee aan?

23 mei 2021 Pinksteren:
Blaas je het vuur mee aan?

Doet u mee aan ons Pinksterproject?

Op Pinksteren 2000 jaar geleden verlichtten kleine vlammetjes van de Geest de volgelingen van Jezus. Die vonkjes van geloof en hoop sprongen over en verspreidden zich als een lopend vuurtje. De eeuwen door is dat vuur blijven branden. Soms laaide het hoog op, soms smeulde het ondergronds door. Vuur heeft zuurstof nodig, adem. Op Pinksteren waaide de wind, Gods adem. Ook nu nog, zoveel eeuwen later, blijft die waaien door ons en in ons. Daarom dit jaar de uitnodiging: blaas jij het vuur mee aan?

Graag willen we voor de Pinksterdienst zoveel mogelijk inbreng vanuit de gemeente. Om zo toch een beetje ‘samen’ te vieren en ons te warmen aan het vuur van Gods Geest, ook al kunnen we niet allen samenkomen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Begin mei bekijken we In kleine groepjes samen dit filmpje over Pinksteren:

We delen met elkaar wat het filmpje oproept: wat raakt jou in het Pinksterverhaal? Van daaruit maakt of zoekt ieder groepje een ‘verbeelding’ van Pinksteren. De opbrengst krijgen we te zien en te horen in de Pinksterdienst.

Welke groepjes zijn er?
Groep 1 zoekt liederen bij het thema
Groep 2 zoekt of schrijft een verhaal of gedicht
Groep 3 verbeeldt het thema in een symbolische bloemschikking
Groep 4 maakt een schildering of zoekt een bestaand kunstwerk uit.
Ieder groepje komt op een eigen tijdstip bij elkaar onder leiding van iemand van de voorbereidingsgroep. Uiteraard volgen we de coronamaatregelen.

Kan ik ook meedoen zonder groepje?
Ja. Je kunt ook zelf het filmpje bekijken en een eigen bijdrage leveren voor de dienst, zonder aan een groepje mee te doen.

Opgeven en informatie
Geef je graag voor 30 april op voor één van de groepjes. Of laat weten dat je een eigen bijdrage wilt leveren. Bij: Froukien Smit, activiteiten@pglochem.nl of 06-11184285. Wij nemen dan contact met je op voor verdere afspraken.

En dan nog iets
Half mei ontvangt iedereen bij de Samenspraak een uitnodiging om een bijdrage te leveren aan de Pinksterviering. Wat? Dat blijft nog even een verrassing. Dus als het niet lukt om mee te doen aan de groepjes, krijgt u nog een kans om het vuur mee aan te blazen.

Schrijf uw naam personen

Grotere letter