2019-12-08-1900-Festival of nine lessons and carols in Gudulakerk


Donderdag 17 oktober 2019 – 19:45 Gudulakerk –

Avond 17 oktober 2019 in Lochem met Huub Oosterhuis kreeg eem aangepaste invulling!

Op veler verzoek bij deze de teksten van Kees Kok hier:
2019-10-17-1930-Programmaboekje-Avond-17-okt-2019
2019-10-17-1930-Tekst-Kees-Kok-Avond-over-Huub-Oosterhuis-Gudulakerk-Lochem

Op doktersadvies moest Huub Oosterhuis (85) nu rust houden, hij kon daarom deze donderdagavond helaas niet komen. Gelukkig heeft hij KEES KOK  bereid gevonden om hem te vervangen.

Kees Kok, theoloog, specialist in de liturgische poëzie van Huub Oosterhuis, is al meer dan vijftig jaar zijn “rechterhand”. Kees kent Huub, zijn werk en zijn gedachtengoed als geen ander.

Het programma blijft gaan over Huub Oosterhuis, zijn liedjes en zijn gedachtengoed en heeft als titel: “DE VLEUGELS VAN EEN LIED”.

Componist ANTOINE OOMEN (vleugel) en zijn dochter HELEEN OOMEN (zang) maken die avond HUN DEBUUT met het vertolken van liedjes van Huub Oosterhuis.

De aangekondigde medewerking van het Twents Liturgie Koor gaat niet door. GERT BOERSMA, cantor organist in Den Haag, die de afgelopen dertig jaar al aan acht Avonden met Huub Oosterhuis heeft meegewerkt, begeleidt het zingen en bespeelt het monumentale orgel.

Komt u donderdagavond naar de Gudulakerk in Lochem, en hoor alles van Huub Oosterhuis en zing als u dat wilt mee!

WIE IS KEES KOK, DE RECHTHAND VAN HUUB OOSTERHUIS?

Kees Kok (71) maakte al begin jaren zestig op het seminarie kennis met ‘liedjes uit Amsterdam’ van Huub Oosterhuis. In 1967 ging hij in Amsterdam theologie studeren en werd dirigent van een kerkkoor, dat hij alles liet zingen wat van Oosterhuis en ‘zijn’ componisten loskwam. Na zijn doctoraal examen ging hij in 1980 met Huub Oosterhuis samenwerken in de door hen opgerichte Stichting Leerhuis & Liturgie, ook werd hij lid van het liturgisch team van de Amsterdamse Studentenekklesia (nu Ekklesia Amsterdam). Hij produceerde tientallen CD’s en verspreidde het almaar groeiende liedrepertoire via ‘lieddagen’ in Nederland en daarbuiten. Ook schreef hij boeken over de liturgische poëzie van Huub Oosterhuis.

 Met vriendelijke groet,

Wim Boelens, namens de Protestantse Gemeente Lochem contactpersoon voor deze Avond


Muziek/theaterdienst 16 juni 2019 in het Openluchttheater in Lochem

Rodebeij, hét aardbeiendorp van Nederland,
houdt de jaarlijkse taartenwedstrijd. ‘De grootste biologische aardbei op de taart wint’, beslist de jury.
En inderdaad de grootste aardbei wint… of toch niet?

Met o.a. ‘Alles is liefde’ van Bløf, ‘No mercy’ van Racoon en ‘Go like Elijah’ van
Chi Coltrane.

MIS HET NIET!